In Turkije vermiste Joey Hoffmann dood aangetroffen

Turks.nl Redactie

De in Turkije vermiste Nederlander Joey Hoffmann is dood gevonden. Dat meldt Hürriyet. De politie Overijssel bevestigt dat er in Turkije een lichaam is gevonden.

De vermiste Haaksbergenaar zou gevonden zijn in een opgedroogde rivierbedding in het dorp Narlikuyu, in de buurt van de kustplaats Silifke, waar hij voor het laatst was gezien. Hoe hij om het leven is gekomen is nog onbekend.

De 21-jarige Hoffmann werd sinds 8 juli vermist. Op die dag was de man in het Turkse Silifke in het gezelschap het echtpaar Björn en Derya Breukers dat eveneens uit Haaksbergen komt. Hij was samen met het stel naar Turkije gereisd om te helpen bij de bouw van een huis.

Ze reden op 30 juni in een busje van Haaksbergen naar Silifke in de provincie Mersin. Hoffmann besloot later om de twee te verlaten en zou op 8 juli terugvliegen naar Nederland.

Er is een grote kans dat Björn en Derya iets te maken hebben met zijn dood. Het is inmiddels bekend dat er drugs was gebruikt door het stel en Björn een dag voor de vermissing gewond in het ziekenhuis lag. Het stel liet een tijdje niets van zich horen na de vermissing.

Ze worden al enkele dagen verhoord door de Turkse politie. Zij hebben de vermissing van hun vriend niet gemeld bij de lokale autoriteiten. Ze verklaarden pas later van familie te hebben gehoord dat Hoffmann na zijn vertrek niet was teruggekeerd in Nederland. Het stel mag Turkije voorlopig niet verlaten en moet zich geregeld melden.