Incident gevechtsvliegtuig: Erdogan gaat spreken met oppositie – Syrië: ‘per ongeluk’

Premier Erdogan nodigt de leiders van de oppositiepartijen CHP, MHP en BDP uit om te spreken over het neerhalen van een Turks gevechtsvliegtuig door Syrië.
Turks.nl Redactie


Dat maakt de staatskanaal TRT zaterdag bekend. 

De twee piloten van de onbewapende vliegtuig zijn nog altijd niet gevonden; de Syrische en Turkse kustwacht zoeken samen naar de piloten.

Zondag zal Erdogan spreken met de leiders van de drie grootste oppositiepartijen: Om 13:00 met Kemal Kilicdaroglu (CHP), om 15:00 met Devlet Bahceli (MHP) en om 18:00 met Selahattin Demirtas van de pro-Koerdische BDP.

‘Per ongeluk’ 
De Syrische ministerie van buitenlandse zaken meent dat de aanval niet was gericht op Turkije, maar ‘per ongeluk’ is gebeurd uit verplichting om het land te verdedigen. Verder wordt er aan toegevoegd dat Turkije niet wordt gezien als vijand, en hopen zij het probleem tussen de landen snel op te lossen.

Zondagochtend zal de Turkse minister van buitenlandse zaken (Ahmet Davutoglu) live op de staatstelevisie TRT vertellen over de details van de aanval en de stappen die Turkije mogelijk zal nemen.

© Turks.nl

  • Loading...