Instagram-effect: Turkse bruiloften 2x duurder dan voorheen

AvatarTurks.nl Redactie

De kosten voor een Turkse bruiloft zijn in de afgelopen jaren verdubbeld. Dat meldt de Turkse nieuwssite NTV.

Volgens een onderzoek van een online platform voor bruiloftsorganisatoren geven Turkse koppels twee keer meer uit dan drie jaar geleden voor een bruiloft. Dat heeft alles te maken met social media, met name Instagram.

Uit het onderzoek blijkt dat koppels (lees: bruiden) er zeker van willen zijn dat zij even mooie, al dan niet mooiere foto’s willen delen op Instagram dan de koppels die zijn volgen. Locaties worden speciaal daarvoor uitgekozen.

Terwijl het een aantal jaren geleden erg normaal was dat de bruid één jurk uitkoos voor het bruiloft, is het tegenwoordig erg normaal dat de bruid liefst 3 jurken draagt. Ook gingen de kosten voor de trouwzalen, visagisten en kapsters flink omhoog.

Drie jaar geleden werd rond 50 duizend Turkse lira uitgegeven voor een bruiloft. Nu is dat tussen de 100 en 150 duizend lira. Omgerekend is dat zo’n 23 duizend euro. Terwijl een deel van de Turken dus een fortuin uitgeven aan hun bruiloft, is een ander deel juist zeer kritisch. Zij geven het geld liever uit aan een wereldreis, of houden het bij een klein feest om het huwelijk niet te beginnen met een flinke schuld.