Interview met de held op de legendarische foto

Sinds maanden zien we zijn foto onder bijna elk bericht over Turkije: De Turk die een vlag ophangt aan zijn balkonhek.
Turks.nl Redactie

De Turkse krant Habertürk wist onze grote held te vinden. Hij heet Salih Tahtalioglu en woont in de stad Dursunbeyli in de provincie Balikesir. Hij vertelt over dat hij tevreden is met de populariteit van de foto en de varianten ervan, op twee na.

De foto werd genomen in 2013, nadat de Turkse president Erdogan een oproep deed om een Turkse vlag op te hangen voor het raam of op het balkon. Hij had toen geen idee dat twee foto’s die toen werden genomen, de wereld rond zou zijn en dat er duizend varianten van gemaakt zouden worden.

Hij was de held toen Aziz Sancar de Nobelprijs won, of toen Leonardo Di Caprio een Oscar kreeg. Zijn foto zagen we tijdens de Turkse deelname aan de EK zelfs vaker dan die van Arda.

Ome Salih is vader van drie kinderen en is al met pensioen. Hij is op de hoogte van alle varianten van zijn foto, maar kan ze jammergenoeg niet goed zien. Hij heeft namelijk de Ziekte van Behçet en ziet zeer slecht. Vooral zijn kinderen houden hem op de hoogte van de nieuwe varianten van zijn legendarische foto.

Hij is vooral trots op de varianten waar hij te zien is op de Kremlin en op de Eiffeltoren. Ook was hij blij toen iemand de Turkse president naast hem had geshopt. Toch keurt hij niet alles goed. Hij vond het minder leuk toen de Turkse vlag werd vervangen door een portret van de Amerikaanse aanklager Bharara. Hij werd zelfs boos toen hij zag dat hij de Israëlische vlag vasthield.

Als laatst werd Salih creatief gephotoshopt in een Game of Thrones-setting waarop hij de Stark-vlag ophangt. Die kende hij nog niet en had ook nog nooit gehoord van de populaire Amerikaanse serie. Toch heeft hij de naam van de serie genoteerd om later te kijken of het wat voor hem is.

Salih is nu druk bezig met het vernieuwen van het balkon waar de foto werd genomen. Hij heeft de balkonhekken gedemonteerd en zal binnenkort nieuwe krijgen.

Het origineel:

bayrak-asan-adam.jpg

Hier was hij trots op:

bayrak-asan-adam6.jpg

De creatieve Game of Thrones-versie:

bayrak-asan-adam2.jpg

Hier was hij niet blij mee:

bayrak-asan-adam1.jpg

  • Loading...