Interview premier Turkije met Nederlandse programmamaker gaat viral in Turkije

Door | Algemeen

Een interview van de Turkse premier Binali Yıldırım met de Nederlandse kok en programmamaker Wilco van Herpen gaat viral in Turkije.

Het interview was voor het programma Gönül Dağı op de Turkse staatszender TRT. Van Herpen interviewt mensen tijdens een lange busrit. Dit keer mocht de Turkse premier aan het stuur.

De twee spraken vooral over de jeugd van de premier. “Het leven voor mensen als ons is niet geweldig”, zei de Turkse premier. Hij beschreef zijn leven als ‘gecontroleerde vrijheid’.

"Bizim gibi görevdeki insanların hayatı çok parlak değil" dedi.

Başbakan Yıldırım, Hollandalı sunucu Wilco ile otobüsün direksiyonuna geçti ► http://j.mp/2mpfmAi

Gepostet von CNN TÜRK am Donnerstag, 11. Januar 2018

De opnames begonnen vanaf de Osmangazi-brug in Yalova tot de Yavuz Sulan Selim-brug in Istanbul. De bus die Yıldırım reed was niet zomaar een bus. Het was hetzelfde model als de bus die hij reed van 1978 tot 1984. Toentertijd werkte hij als buschauffeur.

“Ik heb zowel gestudeerd als geholpen met werk. Ik ging naar de velden om te oogsten, soms na school, en soms ging ik niet naar school om mijn vader te helpen. Ik zag altijd vliegtuigen voorbij vliegen. Ik vroeg me altijd af wie er allemaal in zo’n vliegtuig zitten, waar ze heen gaan. Ik wilde ook in zo’n vliegtuig zitten”, vertelt de premier.

“Soms lag ik op mijn rug om het vliegtuig beter te kunnen bekijken. Ik mis mijn oude dagen. Het leven van premiers is niet zo geweldig. We genieten van gecontroleerde vrijheid. Er zijn beveiligers. We kunnen niet als ieder ander vrij bewegen”, aldus Binali Yıldırım.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...