IS: Dood alle AKP’ers

De extremistische terreurorganisatie IS roept zijn aanhangers in Turkije op om zware aanvallen uit te voeren op AKP’ers.
Turks.nl Redactie

Naast de AKP’ers moeten de terroristen ook politieagenten, militairen en rechters aanvallen. De oproep staat in Rumiyah, een glossy van IS waarin wordt gesproken over Erdogan als ‘duivel’. 

“Dood de AKP’ers. Val duivel Erdogan en zijn aanhangers aan. Dood de politie en militairen. Dood zijn imams en zijn rechters.” staat in de oproep. De bloed van de Turkse militairen zou gelijk zijn aan de bloed van honden, wordt eraan toegevoegd. 

De auteur van het artikel over Turkije zegt dat de IS zal winnen tegen de Turken met de kracht die Allah hun zou geven. Dat Turkije vecht tegen de IS, zou ‘het einde’ betekenen voor het land. Verder wordt de recente aanslag in Diyarbakir opgeëst, terwijl de TAK (stadstak PKK) dat al eerder deed.

Hoewel IS Erdogan eerder uitmaakte voor duivel en het Turkse leger vijand verklaarde, lijkt de haat de afgelopen maanden opgelopen te zijn. De successen van het Turkse leger tegen de IS in het noorden van Syrië hebben hier mogelijk een rol in.

De voorpagina van de glossy:

1025766901.jpg