Istanbul 2020: De stad van de Olympische Spelen

Door | Algemeen

Istanbul, Madrid en Tokio hebben uiteindelijk de kans gekregen om de Spelen te hosten. Volgens aantal belangrijke persbureaus zijn de kansen van Madrid nogal klein, aangezien Spanje met zware economische crisis te kampen heeft. Critici denken dat de strijd vooral zal gaan tussen Istanbul en Tokio.

Turkije heeft in de afgelopen 10 jaar een grote economische vooruitgang geboekt. De huidige regering wil zeker zijn van hun winst. Dit is te merken aan het budget dat zij hebben vrijgemaakt voor Spelen: Namelijk 19 miljard, een veelvoud van het budget van Madrid en Tokio. De enorme steun van de regering zal gemerkt worden door de comité, maar op vlak van transport, vesting en ervaring scoren de andere steden wat beter.

Het is niet uit de oog te verliezen dat de lokale verkiezingen aankomen begin 2014. Erdogan wil op deze manier een ‘impuls’ geven aan de economie. Tegen de 100e verjaardag van de republiek(2023) wil Erdogan in de top 10 beste economieën van de wereld. Maar in welke mate dit realiseerbaar is, is natuurlijk een grote vraagteken.

Door Aras Berkay
© Turks.nl

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...