‘Istanbul grote kanshebber organisatie Olympische Spelen’

Istanbul maakt veel kans gekozen te worden om de organisatie van de Olympische Spelen in 2020 op zich te nemen. Dat zei Hugh Robertson, de Britse minister van sport en cultuur, dinsdag tijdens een bezoek aan Turkije.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Met de kennis en ervaring die de Engelsen in 2012 hebben opgedaan, willen ze Istanbul helpen de beste Spelen ooit neer te zetten.

Volgens de Turkse minister van jeugd en sport, Suat Kilic, hoeven er voor de organisatie geen explosieve kosten te worden gemaakt. Het zal Turkije minder geld kosten de spelen te organiseren dan andere landen, omdat veel grote sporthallen al reeds zijn gebouwd of nog in de bouw zijn.

Naast Istanbul zijn ook Tokyo en Madrid in de race die nog tot 7 september 2013 zal duren. Istanbul heeft 60 van de 105 delegatiestemmen nodig om tot winnaar te worden uitgeroepen.

Naast de Olympische spelen was Turkije aanvankelijk ook van plan het Europese kampioenschap voetbal te organiseren. Deze ambitie moet Turkije voorlopig echter laten varen, aangezien de organisatie van voetbaltoernooi in 2020  aan dertien verschillende landen zal worden uitbesteed.

© Turks.nl / Esra Çakar 

  • Loading...