Jaar cel geëist tegen populaire Turkse imam

Door | Algemeen

De eis komt na een aanklacht tegen cubbeli om teksten in een boek dat hij eerder uitbracht. Zo gaf hij een ‘islamitische formule’ voor mannen die erectieproblemen hebben. Mannen die geen erectie kunnen krijgen, zouden een Koranvers moeten reciteren in een glas water en vervolgens hun geslachtsorgaan met dat water moeten insmeren.

Diyanet
Volgens de Diyanet, het Turkse directoraat van Religieuze Zaken, zijn zulke methodes verzonnen en volkomen onzin. Cubbeli wordt beschuldigd wegens ‘het beledigen van religieuze waarden’, wat strafbaar is in Turkije. Hij riskeert een celstraf van een half jaar tot een jaar. Hij verdedigt zichzelf door te zeggen dat hij de tekst heeft overgenomen uit een ander bron. Echter heeft hij geen bron vermeld in zijn boek.

Het is niet voor het eerst dat hij in opspraak komt: eerder trok hij kritiek om zijn uitspraken over dat meisjes niet naar school mogen. Verder wordt hij ervan beschuldigd de Islam te misbruiken om geld te verdienen: hij verkocht voor 370 lira een dodenkleed dat de mens zou redden in het hiernamaals en een slipper voor 130 lira dat de mens zou beschermen tegen alle kwaad.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...