Kenan op de motor ondanks verlies zoon

Kenan Sofuoğlu verloor onlangs zijn zoon, maar is alweer op de pistes. Hij deed mee aan het wereldkampioenschap Supersport in Maleisië.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Kenan staat er bekend om zijn verdriet te verwerken op de pistes. Hij werd vierde in de race. Daardoor behoudt hij zijn eerste plaats in dit seizoen.

Het leven van Kenan
Sofuoğlu werd geboren in 1984 te Sakarya. Hij won in 2002 de Duitse Yamaha-R6-Dunlop-Cup. Datzelfde jaar verloor hij echter ook zijn 24-jarige broer Bahattin in een verkeersongeluk.

In 2005 won hij de eerste twee races van het superstock-1000 kampioenschap, maar moest afhaken omdat hij zijn pols brak bij een ongeluk. Hierop werd hij tweede.

In 2007 werd hij wereldkampioen Supersport met nog 3 races te gaan. Nog geen jaar later sloeg het noodlot weer toe. Zijn broer, Sinan, overleed na een motorongeluk op de ‘Kocaeli Körfez’ piste.

In 2010 won hij wederom het wereldkampioenschap supersport en maakte na afloop een extra ronde met een Turkse vlag. Een jaar later verloor hij voor de derde keer een familielid. Zijn vader overleed aan kanker. Het jaar daarop won hij echter als eerste sporter voor de derde keer het wereldkampioenschap Supersport.

In 2014, trouwde hij met zijn verloofde, de Nederlandse Julia Looman, waar hij eerder dit jaar zijn zoontje Hamza mee kreeg. Kort na de geboorte kreeg zijn zoontje echter een hersenbloeding. Na 4 maanden in de intensive care te hebben gelegen verloor Kenan ook zijn zoontje van nog geen half jaar oud.

  • Loading...