Kılıçdaroğlu aangekomen bij eindpunt ‘Mars van Gerechtigheid’

Door | Algemeen

Oppositieleider Kemal Kılıçdaroğlu is aangekomen in Maltepe en beëindigt daar de ‘Mars van Gerechtigheid’, een mars van Ankara naar Maltepe, Istanbul.

De afgelopen 3 weken liep de oppositieleider van hoofdstad Ankara naar Maltepe in Istanbul, waar CHP-parlementariër Enis Berberoğlu een straf van 25 jaar uitzit.

Ondanks zijn leeftijd (Kılıçdaroğlu is 68 jaar oud), wist de oppositieleider zo’n 450 kilometer lopend af te leggen, gevolgd door duizenden mensen die zich in zijn boodschap kunnen vinden. De laatste kilometer loopt hij alleen. Hij riep de mensen op hem op te wachten bij de bijeenkomst in Maltepe, waar hij een toespraak zal houden.

https://twitter.com/durbirdinlee/status/884068083186507777

In Maltepe is er een grote bijeenkomst van de oppositie. Het bezoekersaantal wordt geschat in de honderdduizenden, terwijl andere bronnen spreken van meer dan een miljoen mensen. Kılıçdaroğlu riep op om geen partijsymbolen mee te brengen en geen andere slogans te roepen dan ‘gerechtigheid’.

LIVE beelden:

Adalet Mitingi

#CANLI: Adalet Mitingi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun alana giriş yapmasıyla başladı

Gepostet von CNN TÜRK am Sonntag, 9. Juli 2017

De mars begon als reactie op de veroordeling van Enis Berberoğlu, CHP-parlementariër. Hij kreeg 25 jaar gevangenisstraf voor het ‘steunen van de terreurorganisatie FETÖ’. Volgens de oppositie is de rechtspraak gekaapt door de regerende AK Partij.

Berberoğlu hielp met het verspreiden van beelden, waarop te zien is dat vrachtwagens van de geheime dienst met wapens worden onderschept door de gendarmerie. Volgens de regering gingen de wapens naar de Turkmenen in Syrië, maar de oppositie beweert dat de wapens naar extreem-islamitische groeperingen in Syrië gingen. De regering beweert dat dat verhaal een complot is van FETÖ, een sekte geleid door Fethullah Gülen.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...