Kind komt om bij YPG-aanval in Reyhanlı

Turks.nl Redactie

Vanuit Afrin, Noord-Syrië, zijn voor de zoveelste keer raketten afgevuurd op Turkse steden en dorpen. Doelwit dit keer was de stad Reyhanlı in Hatay.

Er werden twee raketten afgevuurd op Reyhanlı. Daarbij kwam een 17-jarig meisje om, een andere burger raakte gewond.

Een raket raakte een huis in de Gültepe wijk in Reyhanlı. De 17-jarige Fatoş Avlamak overleefde de raketaanval niet. Een andere burger raakte gewond aan zijn of haar voet. In Turkse media is niet duidelijk of de gewonde persoon een man of vrouw is.

https://twitter.com/ADA_3331/status/958611000772751360

Na de raketaanval kwamen eenheden van de politie, brandweer, ambulance en AFAD snel ter plaatse. AFAD is een eenheid die wordt ingezet bij rampen, zoals aardbevingen. De andere raket kwam terecht in een leeg gebied.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan is om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Volgens de Turkse president Erdoğan is Manbij, dat ook onder controle staat van YPG, het volgende doel.