‘Koerdische Adelaars’ vechten mee tegen YPG in Operatie Olijftak

Turks.nl Redactie

Een speciaal getrainde eenheid van Koerdische strijders uit Afrin zal worden ingezet tegen YPG in operatie Olijftak.

De militie is onderdeel van het Vrije Syrische Leger. De Sukuru Ergat brigade valt onder de Hamza divisie van het Vrije Syrische Leger.

De brigade bestaat uit Koerden uit Afrin en staan bekend als de ‘Koerdische Adelaars’. De militie is nu klaar om te vechten in operatie Olijftak.

Er wordt verwacht dat de inzet van de Koerdische brigade zal helpen in de strijd om Afrin. Zij kennen het gebied namelijk erg goed.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.