Kom in actie voor Kilis!

Veel mensen zagen gisterenavond dat een man het veld bestormde tijdens de derby tussen Galatasaray en Besiktas. Hij had een belangrijke boodschap.
Turks.nl Redactie

Kilis wordt sinds weken dagelijks geraakt door raketten van de terreurorganisatie IS. Daarbij zijn tot nu toe 21 mensen om het leven gekomen. De Turkse strijdkrachten reageren op de aanvallen, maar tevergeefs. Sinds januari vielen er al meer dan 50 raketten op en rond de stad. De man die op het veld kwam had de tekst ‘wij rouwen om Kilis’ op zijn trui staan.

De bevolking vindt dat er niet genoeg aandacht wordt besteed aan de situatie in Kilis. Zij begonnen op social media een actie met de hashtag #KiliseSesVer (Laat je horen voor Kilis). Zij hebben kritiek op de media om selectieve berichtgeving, maar ook op de regering, omdat zij nalatig zouden zijn en niet stevig reageren op de aanvallen.

Ondertussen zijn de meeste winkels in de stad gesloten en is een deel van de bevolking Kilis uit gevlucht. De oppositiepartijen zijn in actie gekomen voor de stad. De CHP stuurde een comité en MHP-voorzitterskandidaat Sinan Ogan bracht een bezoek aan de stad om zijn steun te betuigen aan de inwoners van Kilis.