Koppel uit Haaksbergen opgepakt in Turkije vanwege vermissingszaak

Turks.nl Redactie

Björn Breukers en zijn echtgenote Sabahat Derya Un zijn aangehouden in Silifke. De Turkse politie ziet hen vooralsnog niet als verdachte in de vermissingszaak van Joey Hoffmann, maar desondanks mogen ze nog niet vertrekken, meldt De Telegraaf.

Breukers en Un waren eerst zelf vermist, maar werden de afgelopen dagen gevolgd door de Turkse politie. Gisteravond kwamen zij aan op het bureau van Silifke, de plaats waar Joey voor het laatst gezien zou zijn op 8 juli.

Hoffmann (21) was samen met Breukers en zijn vrouw Derya naar Turkije gereisd, om hen te helpen bouwen van een huis. Daar zou volgens de Turkse politie niets waar van zijn. Woensdagavond veranderde het stel hun verhaal tijdens een verhoor: ze hadden enkel de intentie om iets te kopen.

”De afgelopen dagen hebben we ze met camerabeelden en andere technische middelen gevolgd. Ook hebben we ze fysiek gevolgd, om te zien of ze op de vlucht zouden slaan of niet”, zegt de hoofdcommissaris van het politiebureau in Silifke.

Breukers en zijn echtgenote zijn de laatste personen die Joey hebben gezien. De politie benadrukt echter dat Breukers en zijn echtgenote géén verdachten zijn.