Krachtige aardbeving treft Zuid-Oosten Turkije

De zuidoostelijke plaats Van is zondagmiddag getroffen door een krachtige aardbeving. Tot nu toe zijn er zeker 138 doden.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

De aardbeving had een kracht van 6.6 op schaal van Richter. Getuigen melden dat er enkele gebouwen zijn ingestort, waaronder een 7 verdiepingen hoge flatgebouw.

Of er doden of gewonden zijn, is nog niet bekend. De Turkse media meldt dat premier Erdoğan het getroffen gebied vandaag al zal bezoeken.

Zondag 23 oktober
Update 15:40 – De kracht van de aardbeving is gecorrigeerd naar 7.2 op schaal van richter, in plaats van 6.6 dat eerder werd gemeld.

Update 15:50 – Autoriteiten melden dat er doden zijn, maar hoeveel, is nog niet bekend.

Update 16:10 – In de stad Erciş (provincie Van) zijn ongeveer 80 gebouwen ingestort, en zijn er minstens 50 doden uit het puin gehaald, melden diverse Turkse media.

Update 16:50 – Volgens het Turkse seismologische instituut Kandilli Observatorium kan het dodenaantal oplopen naar duizend.

Update 20:00 – Premier Erdoğan is samen met enkele ministers aangekomen in de stad Erciş.

Maandag 24 oktober
Update 0:10 – Premier Erdoğan meldt bij een persconferentie dat er tot nu toe 138 mensen zijn omgekomen. Waaronder 93 mensen in de stad Van en 45 in Erciş. 350 mensen zijn gewond. 

© Turks.nl 

 


Grotere kaart weergeven

  • Loading...