Leraar veroordeeld tot 87,5 jaar celstraf om betasten leerlingen

Turks.nl Redactie

Een leraar in Üsküdar in Istanbul is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 87,5 jaar voor het seksueel misbruiken van zeven leerlingen. De eis van de Turkse openbare aanklager was 225 jaar celstraf.

Het misbruik kwam aan het licht toen basisschoolleerling B.K.A. vertelde aan haar moeder dat de leraar haar op haar ‘speciale plekken’ had aangeraakt. De moeder deed aangifte tegen de leraar, waarna bleek dat de leraar meerdere meisjes uit de klas had betast.

De hoofdaanklager liet weten dat de leraar M.M. werd vervolgd voor het meerdere keren seksueel misbruiken van tien leerlingen, geboren in de jaren 2006 en 2007.

Hij werd beschuldigd van het misdrijf: ‘het seksueel misbruiken van een kind door een ambtenaar’. De openbare aanklager eiste 15 keer de gevangenisstraf van 22 jaar voor dat misdrijf. Totaal een eis van 150- tot 225 jaar celstraf.

Het seksueel misbruiken van drie leerlingen zou niet bewezen zijn. Hij werd daarvan vrijgesproken, maar werd schuldig gevonden aan het seksueel misbruiken van de zeven andere leerlingen. De rechter veroordeelde de leraar tot een straf van zeven keer 12,5 jaar celstraf; totaal 87,5 jaar gevangenisstraf.