Lerares (46) Imam Hatip-school ging vreemd met leerling (17)

Turks.nl Redactie

Een lerares van een Imam Hatip-middelbare school (religieuze school) ging vreemd met haar 17-jarige leerling, bleek uit de scheidingsprocedure die haar man heeft aangespannen tegen haar. De rechtbank heeft op basis van een onderzoek van het Nationale Onderwijsdirectoraat het stel gescheiden en de lerares veroordeeld tot het betalen van 35 duizend lira als schadevergoeding aan de man.

Geschiedenislerares E.P. (46) zou twee jaar geleden een relatie zijn aangegaan met een leerling van haar. Volgens persbureau Doğan zou haar man B.P. (46) WhatsApp-berichten op haar telefoon hebben gelezen en twee jaar geleden een echtscheidingsprocedure hebben aangespannen.

Ook deed hij een melding bij het Nationale Onderwijsdirectoraat over dat zijn vrouw, een lerares, een relatie had met een minderjarige leerling.

Vorig jaar startte het directoraat een onderzoek. A.U.Ş., de leerling die destijds slechts 17 jaar was, gaf toe dat hij een relatie had met de vrouw. Desondanks ontkent de lerares nog altijd dat er sprake was van een relatie.

Volgens de lerares vond de leerling haar alleen maar leuk. Ze zou toen al in een scheiding zitten en last hebben van psychologische problemen. Daarom zou ze gereageerd hebben op zijn aandacht, maar zou ze zelf niks gevoeld hebben tegenover hem.

De lerares beweert dat de man liegt om een huis dat op haar naam staat naar zich toegewezen te krijgen na de scheiding.

De man had bewijzen van de affaire, maar die werd ongeldig verklaard door de rechtbank, omdat ze op een illegale wijze waren verkregen. Er waren geruchten dat de lerares en de leerling samen naar de bioscoop gingen. De rechter vroeg de camerabeelden op van de bioscoopzalen, waarop bleek dat ze elkaar zoenden en erg intiem waren met elkaar.

De rechter scheidde de twee in maart. Het gouvernoraat van Denizli bracht de zaak naar buiten in een persbericht.