Made-in-Turkey ATAK helikopter geleverd aan Turkse strijdkrachten

Door | Algemeen

Dat meldt Anadolu Agency.

Tijdens de ceremonie bedankte president Abdullah Gül alle berokkenen bij het project: “ATAK is ontwikkeld met TAI (Turkish Turkish Aerospace Industries) als hoofdaannemer. De productie van ATAK bewijst het punt dat de Turkse defensie-industrie heeft bereikt. De mechanische onderdelen waren niet de enige punten waarin we ons hebben verdiept; De belangrijke componenten als elektronische oorlogsvoering, wapens en avionica zijn ook in Turkije ontwikkeld. Het produceren van deze onderdelen vereist geavanceerde techonogie. Hier mogen wij uiteraard trots op zijn”, aldus president Gül.

Eigenschappen
De ATAK is onder andere ontworpen voor luchtsteun en andere meervoudige missies. Voor luchtsteun is de ATAK in bezit van 76 ongeleide raketten en 20mm kanonnen. De missies worden uitgevoerd met behulp van geïntegreerde elektronische oorlogsvoering en de toevoeging van 8 geleide anti-tank raketten, 12 geleide speren en 2 stingers.

ATAK is -volgens de makers- met de toegevoegde geavanceerde technologie binnen zijn eigen klasse één van de meest effectieve helikopters op het gebied van offensiviteit.

Turks.nl / Hakan Yilmaz

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...