Made-in-Turkey ATAK helikopter geleverd aan Turkse strijdkrachten

De made-in-Turkey legerhelikopter ATAK T-129 is in aanwezigheid van president Abdullah Gül en premier Recep Tayyip Erdoğan geleverd aan de Turkse strijdkrachten (TSK).
Turks.nl Redactie

Dat meldt Anadolu Agency.

Tijdens de ceremonie bedankte president Abdullah Gül alle berokkenen bij het project: “ATAK is ontwikkeld met TAI (Turkish Turkish Aerospace Industries) als hoofdaannemer. De productie van ATAK bewijst het punt dat de Turkse defensie-industrie heeft bereikt. De mechanische onderdelen waren niet de enige punten waarin we ons hebben verdiept; De belangrijke componenten als elektronische oorlogsvoering, wapens en avionica zijn ook in Turkije ontwikkeld. Het produceren van deze onderdelen vereist geavanceerde techonogie. Hier mogen wij uiteraard trots op zijn”, aldus president Gül.

Eigenschappen
De ATAK is onder andere ontworpen voor luchtsteun en andere meervoudige missies. Voor luchtsteun is de ATAK in bezit van 76 ongeleide raketten en 20mm kanonnen. De missies worden uitgevoerd met behulp van geïntegreerde elektronische oorlogsvoering en de toevoeging van 8 geleide anti-tank raketten, 12 geleide speren en 2 stingers.

ATAK is -volgens de makers- met de toegevoegde geavanceerde technologie binnen zijn eigen klasse één van de meest effectieve helikopters op het gebied van offensiviteit.

Turks.nl / Hakan Yilmaz

  • Loading...