Man gearresteerd, want hij zou Erdoğan nooit thee geven

Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Şenol Buran, medewerker in de kantine van de oppositiekrant Cumhuriyet is gearresteerd. De reden daarvoor zou zijn dat hij zei dat hij president Erdoğan geen thee zou geven. Dat schrijft Habertürk.

Op 24 december vertrok Buran naar werk, maar kon zijn werkplek niet bereiken omdat de omgeving was afgezet. In een gesprek met de politieman die zijn werkplek beschermt, komt Buran te weten dat het is omdat Erdoğan in de buurt is. “Als hij hier komt, kunnen jullie hem thee serveren”, zijn de woorden van de politieagent. Hierop reageert Buran: “Hem zal ik geen thee serveren.” De politieman heeft Buran vervolgens aangegeven voor ‘het beledigen van de president van Turkije’.

Als bewijs wordt de getuigenis van de politieman gebruikt. Buran erkent dat hij dat heeft gezegd, maar ontkent de president te hebben beledigd. Buran beweert dat de twee eerder een discussie hadden en dat dit een motief kon zijn voor de beschuldiging.

De rechter besloot de man door te sturen naar de gevangenis, om de uitspraak uit te wachten.

Volgens de advocaat van Buran, Özgür Urfa, zei de rechter: “Die man heeft iedereen vergeven, maar jullie zitten maar niet stil.”

CHP-parlementariër Barış Yarkadaş bracht de kwestie naar het parlement.

  • Loading...