Man springt op Erdoğan in Şırnak

Turks.nl Redactie

President Erdoğan sprak bij het 6e congres van de AK Partij in de zuidoostelijke provincie Şırnak.

Toen de voorzitter van de AK Partij op het punt stond om te vertrekken, sprong een man spontaan op Erdoğan en probeerde hem te omhelzen. Erdoğan schrok hiervan en duwde hem weg, terwijl beveiligers de man vrijwel direct vastpakten en wegbrachten.

Erdoğana sarılmak için platforma çıkınca…

Bir anda Erdoğan için sahneye fırladı! Korumalar zorla uzaklaştırdı ➤ http://j.mp/2D4fXx9

Posted by CNN TÜRK on Sunday, December 24, 2017

Volgens Turkse media gaat het om een vrachtwagenchauffeur genaamd Hüseyin Demircan. De man is opgepakt en na verhoor alweer vrijgelaten uit het politiebureau.

Demircan sprak met de Turkse media over zijn actie. “Wij hebben in Şırnak de ‘Turkije Veteranen en Martelaren-families Stichting’ opgericht. Ik ben een familielid van een martelaar. In onze familie zijn 13 personen vermoord door de PKK, waaronder mijn moeder, mijn twee broers en mijn twee zusjes.

Omdat we dorpswachters zijn bestormde PKK het dorp Güneyce en vermoordde meerdere familieleden. Ik houd erg van onze president. Toen hij gisteren op het podium was, wilde ik hem omhelzen, maar zijn beveiligers begrepen me verkeerd en namen me weg. Ik had geen andere bedoeling, ik wilde alleen omhelzen. Na mijn verhoor ben ik vrijgelaten. Ik had nooit verantwoordelijk willen zijn voor een dergelijk misverstand, ik wilde hem alleen omhelzen.”

  • Loading...