Man uit Kayseri krijgt geen cadeau terug op bruiloft en stuurt deurwaarder

Turks.nl Redactie

Een man uit Kayseri deed een zogenaamde ‘kwart goud’ cadeau op de bruiloft van een vriend. In de Turkse cultuur is het vanzelfsprekend dat een cadeau van dezelfde waarde wordt teruggegeven bij de bruiloft van de ‘cadeaugever’. Dit keer werd dat niet gedaan, dus moest een deurwaarder langs om zijn goud terug te krijgen.

Het staatspersbureau Anadolu publiceerde een nieuwsbericht uit een rechtszaak, waarbij een man in Kayseri een bekende een uitnodiging had gestuurd voor zijn bruiloft. Zijn doel was om daarmee zijn ‘kwart goud’, die hij eerder cadeau had gedaan aan die persoon, terug te krijgen.

De uitgenodigde persoon kwam echter niet opdagen en stuurde ook geen cadeau, waardoor de kersverse bruidegom niet anders kon dan de deurwaarder inschakelen om zijn goud alsnog terug te krijgen.

Volgens de Turkse autoriteiten is het inderdaad vanzelfsprekend dat een cadeau van dezelfde waarde terug wordt gegeven, maar zou een beslag in dit geval niet succesvol zijn geweest, omdat er geen sprake is van een daadwerkelijke schuld.

De uitgenodigde werd echter bang door een brief van de deurwaarder en gaf de ‘schuldeiser’ alsnog zijn geld.