Man wiens leven was gered door Erdoğan pleegt moord

Turks.nl Redactie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voorkwam in december 2015 dat een man van de toenmalige Bosporusbrug afsprong en een einde zou maken aan zijn leven. Die man heeft nu iemand vermoord. Dat melden Turkse media.

Het slachtoffer, Celal Doğancık, zou een relatie hebben met zijn vrouw. De moord vond plaats op 2 oktober in het district Sultangazi van Istanbul.

Loading...

Lokale bewoners alarmeerden de hulpdiensten vanwege stijgende rookwolken boven een woongebouw. De politie vond bij aankomst een levenloos lichaam.

Het lichaam werd geïdentificeerd als het lichaam van Celal Doğancık, een lokale DJ. Uit onderzoek bleek dat Doğancık was doodgewurgd voordat de brand aangestoken werd.

Loading...

In 2015 voorkwam Erdoğan dat hij zelfmoord pleegde. Vezir Çatraş zei wanhopig te zijn vanwege financiële moeilijkheden en kreeg een baan bij een openbaar orgaan.

Man whose suicide was prevented by Erdoğan commits murder

Çatraş en twee medeplegers bekenden de moord tegenover de politie in het politieverhoor. Als reden werd gegeven dat het slachtoffer een affaire zou hebben met de vrouw van Doğancık.

Loading...

Zijn vrouw zou hem naar verluidt hebben verlaten in april 2016, waarna Çatraş zou zijn achtergebleven met twee kinderen.

  • Loading...