Met de auto naar Turkije, kan dat nog wel?

AvatarTurks.nl Redactie

Turkije kondigde aan dat alle vluchten uit negen Europese landen naar het land zullen stoppen. De nieuwe maatregel ging vandaag om 8:00 in. Verschillende bronnen melden ons dat uitreizen nog wel wordt toegestaan en dat Turkse staatsburgers, die op reis zijn in het buitenland, nog wel kunnen terugkeren. Maar op vliegvakantie gaan naar Turkije uit Nederland, België of Duitsland zit er voorlopig niet meer in.

Sinds gisteren kan men uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Denemarken, België en Oostenrijk niet meer vliegen naar Turkije. Vluchten vanuit China, Iran, Irak, Zuid-Korea en Italië waren al verboden.

Met de auto

Veel Turken kiezen ervoor om met de auto te reizen naar Turkije. De vraag was of dat nog wel mogelijk zou zijn. Daar is vandaag meer duidelijkheid over gekomen. De Turkse minister van binnenlandse zaken heeft naar alle grensposten in het land een brief verstuurd met de maatregelen. De aangekondigde maatregelen gelden dus voor alle reizigers uit landen waarvoor beperkingen zijn opgelegd. Ook op grensovergangen.

Met de auto of het vliegtuig: je komt Turkije dus niet in.