Militair conflict dreigt tussen Syrië en Turkije

De spanning tussen Turkije en Syrië loopt steeds verder op nu Syrische militairen zijn gesignaleerd aan de Turkse grens.
Turks.nl Redactie

Dat meldt elsevier.nl.

Nog altijd proberen dagelijks honderden Syriërs het bloedige regime van Bashar al-Assad te ontlvuchten.

Honderden Syriërs zijn donderdag naar Turkije gevlucht toen Syrische militairen gesteund door tanks hun geïmproviseerde kampen langs de grens naderden.

Tentenkampen
Zij lieten zich niet tegenhouden door het prikkeldraad dat de grens vormt tussen beide landen. Op Turks grondgebied werden ze opgevangen door de paramilitaire politie.

In de Turkse regio zijn al verscheidene tentenkampen opgezet, waar meer dan 10.000 Syrische vluchtelingen verblijven. Zij verlieten hun vaderland sinds het Syrische leger in het noordwesten op bloedige wijze protesten neerslaat.

Spanningen
In Syrië wordt al drie maanden gedemonstreerd tegen president Bashar al-Assad. Bij de onderdrukking van de protesten vielen volgens VN-cijfers al zeker 1.100 doden.

Door de Turkse hulp aan vluchtelingen zijn de spanningen tussen de twee bondgenoten plots hoog opgelopen. Syrië probeert te voorkomen dat inwoners het land ontvluchten en neemt Turkije kwalijk dat het land eerste hulp verleent.

  • Loading...