Miljoen voor oma na aangeven PKK-terrorist

Een oma die woont in een dorp vlakbij de Turkse stad Mus heeft recht gekregen op een miljoen Turkse lira na het tippen van de locatie van een terrorist.
Turks.nl Redactie

De terrorist, Cemil Ates, stond opgenomen in de Turkse most-wanted lijst van PKK’ers. De overheid beloofde een miljoen voor degenen die ervoor zorgen dat de terroristen worden aangehouden.

De oma zag vier gewapende personen in het gebied rond haar dorp. Omdat ze geen telefoon had, kon ze dat pas uren later melden aan een groep patrouillerende militairen. Bij een operatie dat werd gestart na de tip werden twee terroristen, waaronder Ates, gedood in een vuurgevecht. Twee anderen werden gearresteerd.

Turkse media melden dat de oma nog geen aanvraag heeft ingediend om de vergoeding op te eisen. Doet ze dat wel, is er groot kans dat ze een miljoen Turkse lira (€310.000) rijker wordt. Ze zou vooraf niet hebben geweten dat ze een vergoeding zou krijgen.

Het Turkse ministerie voor binnenlandse zaken meldt in een persbericht dat, samen met Cemil Ates, tot nu toe 15 terroristen zijn uitgeschakeld dankzij de tips van burgers. Hoeveel vergoeding er is uitgekeerd, is niet bekendgemaakt.

  • Loading...