Moeder riskeert 5 jaar cel om gooien slipper naar zoon

De 62-jarige Senay Guzel uit Denizli riskeert een celstraf van 2 tot 5 jaar om het gooien van een slipper naar haar zoon. Dat meldt de Turkse krant Sabah.
Turks.nl Redactie

Aanleiding was een ruzie met haar zoon Hasan (38). Toen de boel escaleerde, besloot ze te gooien met haar slipper. Ze miste, maar toch ging zoon Hasan naar de politie om aangifte te doen wegens ‘poging tot verwonding’.

De officier van justitie schrijft in de aanklacht dat de slipper diende als een ‘wapen’. Nu riskeert ze een celstraf tot 5 jaar. “Hij beledigde mij waarop ik met de slipper gooide. Als ik wist dat het een ‘wapen’ was, had ik het niet gedaan. Maar al raakte ik hem, kan het hem niet verwonden. Het zou niet eens pijn doen” vindt ze. Volgens haar bestaat er geen Turkse moeder die niet met een slipper gooit.

De advocaat van Guzel zegt dat de wet ‘te breed’ geldt. Zo wordt elk voorwerp, dat gebruikt kan worden om iemand mee te verwonden, erkend als wapen. Volgens hem moet de wet aangepast worden. “Moeders moeten nu wel twee keer nadenken voordat ze hun kinderen met een slipper willen slaan” voegt hij eraan toe.

  • Loading...