Nabestaanden Russische piloot krijgen villa in Kemer

De burgemeester (MHP) van de toeristische plaats Kemer wil de nabestaanden van de omgekomen Russische piloot een villa cadeau geven.
Turks.nl Redactie

Het gaat om de nabesaanden van de Russische piloot van het toestel dat werd neergehaald door de Turkse luchtmacht. Burgemeester Mustafa Gül deed het voorstel bij het Russische consulaat in Antalya.

Tijdens het bezoek aan het consulaat bracht de burgemeester cadeaus met zich mee, waaronder Turkse snoepgoed, een grote panoramafoto van Kemer en een afbeelding met de Turkse en Russische vlag. “Ik ben blij dat de banden met Rusland na zeven maanden worden hersteld,” zei de burgemeester tegen journalisten. Hotelketens en meerdere maatschappelijke organisaties in de stad hebben besloten om de nabestaanden uit te nodigen naar Kemer, door ze een huis cadeau te doen. Het is nog niet bekend of de familie van de piloot daar akkoord mee gaat.

Sinds de excuusbrief van de Turkse president aan Poetin zijn de banden tussen de twee landen aan het herstellen. Vanaf 15 juli zullen er weer chartervluchten plaatsvinden tussen de twee landen waardoor er weer meer toeristen worden verwacht in steden als Antalya en Kemer. Onder andere door de spanningen met Rusland, hadden Turkse toeristenoorden te maken met het slechtste hoogseizoen sinds 30 jaar.