Nederland waarschuwt tegen vakantie in Turkije tijdens herdenking couppoging

Turks.nl Redactie

Het Nederlands ministerie van BuZa heeft het reisadvies voor Turkije woensdag aangepast. Reden daarvoor is de komende herdenking van de mislukte couppoging van vorig jaar in het Turkije op en rond 15 juli.

”Op en rond 15 juli wordt de mislukte couppoging van 2016 herdacht. Blijf in heel Turkije alert. Vermijd samenscholingen en drukke plaatsen. Vermijd demonstraties, deze kunnen leiden tot geweld”, waarschuwt Buitenlandse Zaken.

Loading...

‘Nepadvies’

Dat het advies van het Nederlandse ministerie van BuZa over Turkije niet altijd lijkt te kloppen, is inmiddels bekend. Zo geldt voor heel Turkije een veiligheidsrisico.

Hoewel de grens met Syrië daadwerkelijk onveilig kan zijn wegens beschietingen door de terreurorganisatie PYD/PKK, is het opvallend dat heel Turkije als ‘onveilig’ wordt weergeven.

Steden als Kayseri, Bayburt, Trabzon, Samsun of Yozgat, waar niets spannends gebeurt dat het nieuws haalt, heeft dezelfde status als Caïro. Iets langer dan een maand geleden kwamen 28 christenen om in Caïro bij een terreuraanslag. Bayburt is de veiligste Turkse provincie, waar in 2015 geen enkel moord werd gepleegd. Ook moet de stad Yozgat haar best doen om het nieuws te halen.

Loading...

Landen als Frankrijk, Engeland en België daarentegen, worden aangemerkt als veilig gebied, terwijl daar recent veel terreuraanslagen hebben plaatsgevonden van extremistische IS-aanhangers.

Reisadvies Rijksoverheid:

Loading...

Advies Frankrijk:

Advies België:

Advies Engeland:

  • Loading...