Nederlands Bernadette bezoekt sinds jaren graf gesneuvelde verloofde

De 27-jarige Bernadette van Gils ontmoette tijdens haar vakantie in Antalya in 2006 de man van har leven: Murat Karaman. Zij besloten te trouwen en verloofden in 2007. Murat moest kort na zijn verloving naar Şirnak om daar zijn dienstplicht te vervullen, maar kwam niet meer terug.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Op 10 juni 2007 kwam het bericht dat Murat was gesneuveld tijdens een gevecht met de terroristische PKK. Sindsdien bezoekt Bernadette ieder jaar het graf van haar geliefde. Zij verblijft een week lang bij de familie van haar verloofde. “Ik leerde hem kennen in Antalya en hield erg veel van hem. Nadat hij naar dienstplicht ging zagen wij elkaar in het weekend. Toen ik te horen kreeg dat hij was overleden, kon ik dat niet geloven. Vandaag heb ik hem nog steeds niet vergeten”. 
aa picture 20140717 2814311 web

Zij komt ieder jaar naar Osmaniye om de familie en het graf van Murat te bezoeken. Zij zal dat altijd blijven doen. Bernadette is niet van plan om te trouwen: “Ik hou erg veel van hem en zijn familie, en zijn familie houdt van mij”.

aa picture 20140717 2814313 web

“Mijn zoon hield er veel van haar, wij houden ook van haar. Ze komt altijd langs en wij zijn daar erg blij om. Het is moeilijk te verwoorden. Als mijn schoondochter langs komt ben ik erg gelukkig. Moge Allah haar altijd geluk geven” verteld Hatice, de moeder van Murat.

AA/Turks.nl/Merve Berber