Nederlandse Anna werd 16 jaar terug verliefd op Ahmet en verhuisde naar Turkije

Turks.nl Redactie

De Nederlandse Anna van Nijnatten ging 16 jaar geleden in Turkije op vakantie en ontmoette daar de Turkse Ahmet. De twee werden al snel verliefd. Indebuurt.nl schreef het verhaal van Anna.

Toen Anna 17 jaar was, werd ze verliefd op Ahmet tijdens een vakantie in Turkije. Anna ging terug naar Den Bosch en haar vakantieliefde Ahmet moest in legerdienst. Hij werd uitgezonden naar de grens met Irak, dat waren spannende tijden voor Anna. “We konden nauwelijks bellen en internet was er destijds nog niet. Een jaar lang schreven we elkaar ouderwetse papieren brieven. We zochten elkaar daarna weer op en besloten om samen verder te gaan. Jarenlang reisden we op en neer tussen Den Bosch en Turkije.”

“In 2010 kwam Ahmet in Den Bosch wonen. Hij was binnen no time ingeburgerd en kreeg banen in de horeca, maar niet alles liep gesmeerd: “In 2013 trouwden we op het Stadhuis en datzelfde jaar verloren we allebei onze baan in Nederland. Na één jaar de eindjes aan elkaar knopen, kregen we onverwacht de mogelijkheid om een klein hotelletje over te nemen aan de Turkse zuidkust. We hadden geen werk, geen kinderen en geen koophuis – dus begonnen we de optie serieus te overwegen. Durfden we nog een keer ons leven om te gooien?”

“Er volgden vijf zware weken waarin we een businessplan maakten, onderhandelden en vooral enorm veel praatten met elkaar. Uiteindelijk hakten we de knoop door: ogen dicht en springen! We hebben vervolgens ons huis en onze spullen achtergelaten en weggegeven. We namen afscheid van onze familie en vier weken later was het zover: we stonden op de stoep van ons eigen hotel!”

Şafak Apart Hotel

Inmiddels hebben Anna en Ahmet al drie jaar hun eigen hotel genaamd: Şafak Apart Hotel. Dit hotel staat op nummer één in de ranglijst van hotels in Dalyan via TripAdvisor. Ze hebben samen verschillende awards gewonnen en zijn ook nog eens ouders geworden van een zoon. Of Anna nog weleens terug naar Den Bosch gaat? “Elke winter als ons hotel gesloten is, brengen we een paar maanden door in mijn geboortestad. Ik klus bij op de Markt en mijn man werkt elk jaar met carnaval in de horeca.”

“Den Bosch zit voor altijd in mijn hart, maar ik blijf er gelukkig terugkomen!”, sluit Anna af.

  • Loading...