Nederlandse journalisten in Antalya

Nederlandse journalisten zijn te gast in Antalya, waar ze historische locaties hebben bezocht en vervolgens een bezoek brachten aan de gouverneur van Antalya, Münir Karaloğlu. Dat meldt haberler.com.

”Turkije en Nederland zijn twee naties die 500 jaar diplomatieke betrekkingen hebben gevierd. Deze situatie is tijdelijk, we geloven dat er meer toeristen zullen komen”, zei Karaloğlu.

Het gouvernoraat van Antalya laat weten dat de Nederlandse journalisten waren uitgenodigd voor een promotieproject voor Antalya door het West Egeïsche Ontwikkelingsagentschap.

Gouverneur Karaloğlu deelde interessante informatie over Antalya en het toerisme. Antalya heeft een kust van zo’n 650 kilometer lang.

Antalya heeft volgens de gouverneur meer te bieden dan alleen zon-zee-strand: ”Antalya biedt veel sportclubs de mogelijkheid om een trainingskamp op te slaan in de winter. Ook heeft de stad een groot congrescentrum.

Het grootste congrescentrum van Europa zou zelfs in Antalya zijn, met 5.500 stoelen op he terrein van EXPO 2016. Tot slot is de provincie op het gebied van orgaandonatie en kanker hoog ontwikkeld en zijn er luxueuze ziekenhuizen.”

Turkije – Nederland

Volgens Karaloğlu kwamen nooit zoveel Nederlandse toeristen naar Turkije als in 2014. Toen kwamen er meer dan 1,3 miljoen toeristen naar Turkije vanuit Nederland.

40% van de Nederlandse toeristen kozen Antalya als vakantieplek. Na 2014 daalden de toeristische cijfers als gevolg van de problemen in de regio.

”Ik geloof dat deze cijfers weer zullen opkrikken”, sloot de gouverneur af.