Nederlandse studente (19) bijt verkrachter van zich af in Istanbul

De 19-jarige Nederlandse studente G.H. werd bij de begraafplaats Zincirlikuyu aangevallen door Ercan G. Om zichzelf te beschermen beet G.H. de man in zijn pols. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat hij kon worden gearresteerd. Dat melden Turkse media.

G.H. ging op 15 augustus naar Istanbul om haar vriendin, die daar geneeskunde studeert, te bezoeken. Ze verbleef in het huis van haar vriendin in de wijk Esentepe Koreşehitleri.

De Nederlandse studente ging de dag na haar aankomst in haar eentje de toeristische trekpleisters langs in de megastad. Bij de terugweg raakte ze de weg kwijt en kwam terecht bij de begraafplaats Zincirlikuyu. Daar benaderde een man haar.

Ercan G. vroeg het meisje of ze thee wilde drinken. Toen hij geen antwoord kreeg, bood hij haar vijgen aan. G.H. bleef hem negeren en liep verder. G. deed alsof hij onwel werd en ging op de grond zitten. Het meisje snelde hierop naar hem toe, waarop G. haar bij de arm pakte.

De man wilde haar aanranden. De Nederlandse schreeuwde om hulp. Twee tuinmannen waren toevallig in de buurt en waren al snel ter plekke. Op het moment dat de tuinmannen naderden, vluchtte Ercan G.

De tuinmannen belden direct de politie. Ercan G. werd al snel opgepakt op basis van de signalementen die de politie had doorgekregen.

De studente werd opgevangen door de toerismepolitie. Zij bevestigde dat Ercan G. degene was die haar had aangerand, maar G. zelf ontkende.

De toerismepolitie raakte in gesprek met G.H. over hoe ze zich verweerde tegen de aanrander. Zij vertelde dat ze hem beet om van hem af te komen. Ze was die beet helemaal vergeten, omdat ze al die tijd in shock was van de aanranding.

Het politiebureau werd hier direct over ingelicht. Politieagenten bekeken de pols van G. en zagen bijtafdrukken. Ze maakten foto’s, zodat dat als bewijs kon dienen.

Mede dankzij de beet kon de 32-jarige G. worden gearresteerd na verhoor. De studente zou dolblij geweest zijn na het nieuws dat de aanrander was gearresteerd en zou de Turkse politie bedankt hebben.