Nederlandse toeristen Turkije: media overdrijven terreurdreiging

“We vieren hier gewoon vakantie en het is geweldig,” dat is de reactie van een Nederlandse toerist in Turkije tegen RTL Nieuws.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Er is een daling van 28% in boekingen vergeleken met vorig jaar. “We hoeven geen handdoeken neer te leggen,” grapt een toeriste uit Vianen. De daling komt door bomaanslagen en de ruzie met Rusland waardoor ook Russische toeristen wegblijven. 

RTL Nieuws sprak in Antalya met een aantal Nederlandse toeristen. “Ik heb geen moment getwijfeld om te gaan” zegt Henk Breewold uit Hattem. “We hebben geen last van terreurdreiging. Als je nu naar Spanje of Italië gaat, is de kans op een aanslag net zo groot.”

John uit Maastricht merkt ook niks van een terreurdreiging. “Wij vieren hier gewoon vakantie en het is geweldig. Wij komen al 18 jaar in Turkije. We merken niks van extra bewaking in het hotel of ergens anders. Je kan gewoon je gang gaan.”

Volgens John wordt de situatie in Turkije overdreven. “Ik denk dat de media in Nederland overdrijven. Ik zou zeggen: kom gewoon naar Turkije. Je merkt helemaal niets. Thuis kan er ook een gek met een bom zijn. Daar ga ik ook niet wakker van liggen. Ik geniet gewoon van de vakantie hier.”

Ook de toeriste uit Vianen relativeert het gevaar. “Als het gebeurt, dan gebeurt het. Ik heb geen moment getwijfeld om te komen. We komen hier al jaren en dat zullen we blijven doen. In oktober zijn we er weer.”

  • Loading...