Nederlandse Turk vermoordt gezin broer

Een 53-jarige Turk die al jaren in Nederland woont, heeft zijn broer (46), schoonzus (45) en hun twee dochters (18 en 11 jaar) vermoord.
Turks.nl Redactie


De man, Yakup Y., werd donderdagavond op een vliegveld in Istanbul gearresteerd, twintig minuten voor zijn vlucht naar Nederland zou vertrekken. Hij heeft de meervoudige moord bekend. Dat hebben verscheidene Turkse kranten vrijdag gemeld.

De vier lijken werden donderdagochtend gevonden in een dorp in de provincie Sakarya, even ten oosten van Istanbul. Dat meldden Turkse kranten vrijdag. De broers Yakup en Erol erfden tien jaar geleden een hazelnotenboomgaard van hun vader. Erol wilde zijn deel verkopen. Dat was niet naar de zin van Yakup, die naar verluidt in verscheidene brieven al bedreigingen aan zijn broer had geuit.

Tegen het einde van het jaar vloog Yakup naar Turkije, waar hij behalve zijn broer ook zijn schoonzus Hanife en hun twee dochters Özlem en Elifi (18 en 11 jaar) doodschoot. Vervolgens stak hij het huis in brand. Het vuur kon snel worden geblust, meldt telegraaf.nl.

  • Loading...