Netanyahu biedt Turkije excuses aan voor bestorming Gaza-schip

Netanyahu, de premier van Israël heeft Turkije excuses aangeboden voor het doden van 9 Turkse activisten op een hulpschip onderweg naar Gaza in 2010.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Dat meldt persbureau Anatolia.

Eerder vandaag kwam het nieuws dat de Turkse premier Erdogan telefonisch heeft gesproken met Netanyahu. De Israëlische regering zou alle voorwaarden van Turkije geaccepteerd hebben.

Excuses aanvaard
Bij een verkaring van de Turkse premier wordt gemeld dat de excuses van Netanyahu aan het Turkse volk zijn aanvaard. Erdogan tegen Netanyahu: “De Turkse en Joodse volkeren hebben een eeuwenoude gemeenschappelijke geschiedenis. De sterke vriendschap en samenwerking wordt gewaardeerd”.

Blokkade
De Turkse media meldt dat de blokkade op Palestina, inclusief Gaza zal worden opgeheven. Het invoeren van levensmiddelen zal weer worden toegelaten. Dit was een voorwaarde van Turkije om de diplomatieke banden tussen de landen te herstellen, samen met het betalen van schadevergoeding aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Erdogan naar Gaza
Ismail Haniya, leider van de Gaza-strook kondigde aan dat Erdogan ‘binnenkort’ een bezoek zal brengen aan Palestina. Ook zal hij Gaza-stad bezoeken. Hij noemde de excuses van Israël een ‘overwinning voor Turkije tegenover Israël’. Haniya verwacht hij dat de blokkade op Gaza daadwerkelijk zal worden opgeheven.

© Turks.nl

  • Loading...