De tekening van Nihal Acar werd het symbool voor de mijnindustrie

Door | Algemeen

aa picture 20140514 2312891 web

Nihal Acar is 16 jaar, dochter van een vader die werkt in een kolenmijn. Een paar jaar geleden maakte zij een tekening voor haar vader. Haar vader deelde dat op zijn Facebook-profiel, waarna het een symbool werd voor de mijnindustrie in Turkije, waar regelmatig ongelukken plaatsvinden.

aa picture 20140514 2312889 web
Op de tekening laat ze zien dat een kompel altijd denkt aan zijn gezin. Zo probeerde Nihal te laten zien in wat voor omstandigheden mijners werken. Na het ongeluk in Soma, waar bijna 300 mensen om het leven zijn gekomen, werd de tekening opnieuw massaal gedeeld.

“Ik ben er trots op dat de foto vaak wordt gedeeld op het internet, maar ik ben wel erg verdrietig om wat er is gebeurd in Soma” vertelt zij. Volgens haar is het niet te beschrijven dochter te zijn van een kompel: “Wanneer ik een ambulance hoor, denk ik: Zou mijn vader er in zitten?”

Elke ochtend dat haar vader naar werk gaat krijgt zij kippevel, denkend naar in wat voor omstandigheden hij werkt. “Wanneer een kompel klaar is met werken, begroet je hem met ‘Goed dat het voorbij is’. Zo een baan hebben wij.” vertelt vader Acar. Hij is trots op de tekening van zijn dochter.
aa picture 20140514 2312890 web

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...