Obama en Erdogan gaan Syrische opstandelingen helpen

Door | Algemeen


Dat meldt elsevier.nl

De rebellen krijgen onder meer communicatie-apparatuur.

Dat heeft de Amerikaanse veiligheidsadviseur Ben Rhodes zondag gezegd. Obama en Erdogan zijn zondag allebei in Zuid-Korea voor een top over nucleaire veiligheid.

Amerika heeft nog niet eerder zo openlijk steun betuigd aan de Syrische rebellen die zich verzetten tegen het regime van president Bashar al-Assad. Nederland steunt de rebellen al wel enige tijd met bijvoorbeeld apparatuur om toegang tot internet te krijgen.

Medische hulp
Zondag 1 april komen de ‘Vrienden van Syrië’ bijeen in Istanbul. Dan zal vooral worden gesproken over de levering van medische hulp en goederen aan het Syrische volk, zegt Rhodes. De Verenigde Naties hebben geen mandaat om militair in te grijpen. In de Veiligheidsraad verzet Rusland zich hiertegen.

Al-Assad slaat de demonstraties tegen zijn regime met veel geweld neer. Opstandige steden worden belegerd. Er zouden al meer dan negenduizend burgers om het leven zijn gekomen.

Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch gebruikt het Syrische leger burgers als menselijk schild als het op verzet stuit.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...