Officieel: Syrische geheime dienst achter aanslag Hatay

De daders van de aanslag in Hatay van vandaag, hebben banden met de Syrische geheime dienst Al Mukhabarat. Dat meldt vice-premier Beşir Atalay.
Turks.nl Redactie

Bij de aanslag kwamen minstens 43 mensen om het leven. 100 mensen raken er gewond.

De vice premier sprak op de Turkse staatstelevisie TRT: “De aanslag is gepleegd door een groep die banden heeft met de Syrische geheime dienst. Dat hebben we vastgesteld.”

Vlak na de aanslag gingen de ministers van binnenlandse zaken, justitie en volksgezondheid en vice-premier Atalay naar het gebied. Minister Güler van binnenlandse zaken zegt dat de aanslag is gepleegd met behulp van twee bomauto’s. 

Davutoglu
Niemand moet het wagen om de macht van Turkije te testen“, waren de eerste woorden van minister Davutoglu van BuZa. “We zitten in een tijd van vrede waarin geen terreurslachtoffers vallen. Het is waarschijnlijk dat er groepen zijn die dit willen saboteren. Maar het zal niemand lukken om onze binnenlandse vrede te verstoren. Wie dan ook, die een buitenlands conflict naar Turkije probeert te trekken, zal de benodigde antwoorden krijgen” voegt hij er aan toe.

© Turks.nl