Officier corruptieoperatie ging op vakantie op kosten verdachte

Zekeriya Öz, hoofdofficier van justitie die het corruptieonderzoek leidt, ging mogelijk op vakantie naar Dubai op kosten van Ali Agaoglu.
Turks.nl Redactie

Agaoglu is een populaire zakenman, die geruime tijd in voorarrest was om verdenking van corruptie. Zijn bedrijf bevestigt het bericht: “Ons kantoor in Dubai heeft al langer contact met officier Zekeriya Öz. Het was een initiatief van het kantoor om hem te ontvangen. Wij zijn ervan op de hoogte.”

Het bericht werd gepubliceerd door de krant Sabah, samen met de facturen van het verblijf van de officier. Öz zou op vakantie zijn geweest in Dubai, en verbleef samen met 8 personen in het Jumeirah Zabeel Saray hotel. Zijn vakantie kostte liefst 31.588 dollar exclusief reiskosten.

Zekeriya Öz ontkende het bericht, en zei dat hij de vakantie zelf heeft betaald. Daarop publiceerde Sabah de facturen op haar website. De facturen zijn op naam van bouwbedrijf Akdeniz Insaat, waar Agaoglu eigenaar van is. ‘MR. ZEKERIYA OZ & Family’ staat vermeld op de facturen.

Gülenbeweging
Er zijn langer geruchten dat officier Zekeriya Öz niet onafhankelijk is, en opereert in opdracht van de Gülenbeweing. De beweging heeft volgens analisten veel macht binnen het politieapparaat en het rechtssysteem. Öz leidde de zaken Ergenekon, en de zaken tegen schrijvers die boeken uitbrachten over infiltratie van de Gülenbeweging in overheidsinstanties.

Eén van de facturen:
1389026320923

© Turks.nl