Onderzoek naar jaarlijks verkoop 3 miljoen kilo varkensvlees in Turkije

By | Algemeen

Parlementariër van de oppositiepartij CHP Turabi Kayan heeft een voorstel ingediend bij het parlement om de 3 miljoen kilo aan varkensvlees dat jaarlijks wordt verkocht in Turkije te onderzoeken.

Kayan is afgevaardigde van Kırklareli namens de oppositiepartij CHP. De parlementariër wil onderzoeken hoe het mogelijk is dat in een land waar 99% van de bevolking moslim is, jaarlijks 3 miljoen kilo aan varkensvlees wordt verkocht. Kayan wil weten aan wie het verkocht wordt en waar het vlees naar toe gaat.

Volgens Kayan zijn er verdenkingen dat het vlees van varkensboerderijen vandaan komt. “Er wordt beweerd dat in ons land 3 miljoen kilo aan varkensvlees op verschillene manieren in de markt wordt gebracht”, zegt de parlementariër.

“Is het logisch dat in een land waar 99% van de bevolking moslim is, jaarlijks 3 miljoen kilo aan varkensvles wordt geproduceerd en verkocht?”, vraagt hij aan de minister van Voeding, Landbouw en Veeteelt.

Canan Kaftancıoğlu

Vorige maand kwam de oppositiepartij CHP onder vuur te staan na de benoeming van Canan Kaftancıoğlu als voorzitter van de partij-afdeling in Istanbul. Een van de kritiekpunten was een foto van haar echtgenoot op social media. Onder de foto schreef hij ‘7 minuten geleden was er 1/4 van een varken op dit bord’.

Veel Turken vonden het niet kunnen dat de echtgenoot van de ‘Istanbul-voorzitter’ van de grootste oppositiepartij CHP publiekelijk varkensvlees at. Zelf ontkende ze de aantijgingen. Haar echtgenoot zou het niet gegeten hebben. Dat zou te zien zijn aan het feit dat het mes en vork aan de andere kant van het bord zaten.

 

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...