Onderzoek naar optreden politie – bouwplannen gaan door

Premier Erdogan zegt dat er een onderzoek wordt gestart naar overdreven politieoptreden bij Taksim, maar de bouwplannen zullen doorgaan.
Turks.nl Redactie

Dat liet hij tijdens een toespraak weten. 

“Niemand heeft het recht om de spanning te verhogen met de smoes dat er bomen worden gekapt.” zei de premier. Hij zegt dat de protesten niet meer gaan over het kappen van bomen, maar is uitgegroeid tot een anti-regeringsprotest door provocatie van groepen met extreme ideologieën.

“Tijdens onze regeerperiode zijn meer dan 2 miljard bomen geplant. We hebben 120 stadsbossen aangelegd. We hebben er alles voor gedaan om Turkije groener te maken. Soms moeten er enkele bomen gekapt worden om het volk beter van dienst te zijn.”

Politie
Op twitter liet Erdogan weten dat de politie inderdaad overdreven gebruik heeft gemaakt van traangas. Hij heeft de minister van binnenlandse zaken en de gouverneur van Istanbul opdracht gegeven om onderzoek te starten. 

Bouw gaat door
Erdogan heeft ook gezegd dat het herbouwen van de historische militaire barakken bij Taksim gewoon voortgezet zullen worden. Deze zal hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden als winkelstraat of een stadsmuseum. “Het gaat om een gesloopte stuk historie die wij daar opnieuw gaan bouwen. “

In 1940 gesloopte historische ‘militaire barakken’:
4.ist-Topçu kışlası192607

Huidige situatie:
gezi

Plan gemeente om ‘militaire barakken’ opnieuw te bouwen & herinrichting van het plein:
taksim-topcu-kislasi-projesi

© Turks.nl

  • Loading...