Onderzoeker overtuigd van vondst Ark van Noach

Door | Algemeen

In het Reformatorisch Dagblad zegt Gerrit Aalten dat de ark op vier kilometer hoogte op de berg Ararat in het oosten van Turkije ligt. Hij is bedolven onder ijs en rotsachtige grond. Uit een test zou blijken dat het hout 4800 jaar oud is.

Een onderzoeksteam van Chinese en Turkse documentairemakers is de nog intacte ark binnengegaan. Dinsdagmiddag presenteerden zij en een functionaris van de Turkse overheid de onderzoeksresultaten op Kasteel De Vanenburg in Putten. In buitenlandse media sprak Aalten al eerder over de vondst. De universiteit van Oxford deed zijn beweringen echter al snel af als ‘onzin’.

Aalten is aan het team toegevoegd omdat hij al 35 jaar onderzoek doet naar mogelijke resten van het schip. De ingang lag drie meter onder de grond en moest volgens Aalten worden uitgegraven.

Binnen vonden de onderzoekers volgens Aalten ruimten die lijken op stallen. Een balk met acht pinnen met vierkante koppen is volgens hem bedoeld om dieren aan vast te binden. Ook zijn er deurtjes van een meter bij een halve meter waar alleen dieren door kunnen.

Aardewerken schalen die er liggen dienden volgens hem als voederbakken. Duizenden witte bolletjes op de grond zouden voedselresten zijn. Toen een onderzoeker tijdens de speurtocht door het bouwwerk uitgleed, belandde hij aan het eind van een gang. Daar kon hij volgens Aalten zes meter naar boven en zes meter naar beneden kijken. “Dan denk je aan een flatachtig gebouw.”

Op de hoeken van het hout zit een zwarte substantie. “We weten vanuit de bijbel dat de ark met pek was afgewerkt”, zegt Aalten in de krant. Volgens hem gebruikt god de onderzoekers om de wereld te laten zien dat hij is geïnteresseerd in het behoud van mensen.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...