Turks.nl

Onderzoeker overtuigd van vondst Ark van Noach

thumb_gerrit_aalten_1460294b

(Novum) – Een Nederlandse onderzoeker is overtuigd dat de Ark van Noach is gevonden.

In het Reformatorisch Dagblad zegt Gerrit Aalten dat de ark op vier kilometer hoogte op de berg Ararat in het oosten van Turkije ligt. Hij is bedolven onder ijs en rotsachtige grond. Uit een test zou blijken dat het hout 4800 jaar oud is.

Een onderzoeksteam van Chinese en Turkse documentairemakers is de nog intacte ark binnengegaan. Dinsdagmiddag presenteerden zij en een functionaris van de Turkse overheid de onderzoeksresultaten op Kasteel De Vanenburg in Putten. In buitenlandse media sprak Aalten al eerder over de vondst. De universiteit van Oxford deed zijn beweringen echter al snel af als ‘onzin’.

Aalten is aan het team toegevoegd omdat hij al 35 jaar onderzoek doet naar mogelijke resten van het schip. De ingang lag drie meter onder de grond en moest volgens Aalten worden uitgegraven.

Binnen vonden de onderzoekers volgens Aalten ruimten die lijken op stallen. Een balk met acht pinnen met vierkante koppen is volgens hem bedoeld om dieren aan vast te binden. Ook zijn er deurtjes van een meter bij een halve meter waar alleen dieren door kunnen.

Aardewerken schalen die er liggen dienden volgens hem als voederbakken. Duizenden witte bolletjes op de grond zouden voedselresten zijn. Toen een onderzoeker tijdens de speurtocht door het bouwwerk uitgleed, belandde hij aan het eind van een gang. Daar kon hij volgens Aalten zes meter naar boven en zes meter naar beneden kijken. “Dan denk je aan een flatachtig gebouw.”

Op de hoeken van het hout zit een zwarte substantie. “We weten vanuit de bijbel dat de ark met pek was afgewerkt”, zegt Aalten in de krant. Volgens hem gebruikt god de onderzoekers om de wereld te laten zien dat hij is geïnteresseerd in het behoud van mensen.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl