Ongeluk jong Turks-Nederlands gezin in Ankara: 1 dode en 4 gewonden

Turks.nl Redactie
Total
1K
Shares

Een jong Turks-Nederlands gezin uit Harderwijk is donderdag verongelukt in Şereflikoçhisar in Ankara.

Vader Ersin Özbek (28) kwam om. Zijn schoonzus Edanur Özbek en het kind Berkay Özbek zijn volgens Turkse media zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Moeder Gülşen Özbek en kind Murat Özbek zijn ook gewond in het ziekenhuis, maar buiten levensgevaar.

Het ongeluk zou veroorzaakt zijn door een klapband.

Volgens De Stentor was het jong gezin enkele weken in Turkije vanwege de zomervakantie en zou de dag na het ongeluk terugvliegen naar Nederland.

Ze zouden onderweg zijn naar familie om afscheid te nemen, maar door een klapband zou vader Ersin Özbek de controle over het stuur zijn kwijtgeraakt en de berm in hebben gereden.

De auto zou meerdere keren over de kop hebben geslagen, waarbij Ersin de auto uit slingerde. Dat werd hem fataal.

Allah sevdiği kullarını erken alırmış yanına, sen Allahın sevdiği kuluymussunki seni genç yaşta aldı yanına. Allah mekanını cennet eylesin abim! Seni hiçbir zaman unutmayacağım!22-08-2017💔 Ersin Ozbek

Posted by Volkan Ozbek on Wednesday, August 23, 2017

Harderwijk heeft een grote Turkse gemeenschap. De onderlinge banden zijn hecht. Tijdens het vrijdaggebed is vanmiddag uitgebreid stilgestaan bij het overlijden, vertelt moskeevoorzitter Ahmet Nazligul. ,,Dit heeft een grote impact op onze gemeenschap, want hij was nog zo jong.”

Ersin Özbek was bekend in de hechte Turkse gemeenschap van Harderwijk. Tijdens het vrijdaggebed werd uitgebreid stilgestaan bij zijn dood. Hij was er ook actief als vrijwilliger.

Ersin Özbek tijdens een open dag van de moskee (met handdoek in zijn hand):

  • Loading...