Ontmoet Eda: De eerste mannenkapster van Ankara

De kapper Ercan Buyruk heeft in 2009 zijn naam kunnen zetten in het Guinnes Book of World Records door in 24 uur 363 personen te knippen. Hier nam Buyruk geen genoegen mee en opende een herenkapsalon in Ankara. Wat er zo bijzonder is aan de herenkapsalon? Bekijk de foto’s hier.

uTH12Xha30eb4GOxlUdMTw.jpg

Op de foto’s is Edagül Şenol te zien. De allereerste heren-only kapster in Ankara is een feit. Buyruk geeft aan dat vrouwen tegenwoordig bijna alle beroepen kunnen uitoefenen. Een beroep als herenkapster mag volgens Buyruk niet ontbreken. Vrouwen hebben namelijk meer oog voor het uiterlijk, hygiëne en bekijken de huidige trends vanuit een ander oogpunt.

bC60MTvQ2Uab2ufFyUMWIg.jpg

“Net zoals een vrouw mag kiezen voor een dameskapper, mogen mannen ook kiezen voor een herenkapster. Daarnaast mogen onze klanten gerust langskomen met het hele gezin”. 

Vr7GETxHHUCohWSSCg0_CA.jpg

Şenol geeft aan dat ze al 7 jaar werkzaam is als kapster. Na het overlijden van haar vader heeft ze na 6 jaar besloten om haar salon te sluiten. Şenol besloot om het voorstel van Buyruk niet af te wijzen en het concept van Buyruk leven in te blazen.

GwqH5C0CtkO4S1c6PX8jvw.jpg

Şenol geeft aan dat het niet meevalt om een herenkapster te zijn.

9bT3orrK1kOUoNZDx_UVYQ.jpg

“Hoe ontwikkeld ons land ook is, zijn er genoeg mensen die menen dat een vrouw de rol van een herenkapper niet kan vervullen.”

“Daarnaast wijk ik als vrouw af van het gewoonlijke, omdat ik niet zomaar hun haar knip of hun baard scheer.” Ik vind het erg belangrijk om resultaat te zien en ook wil ik dat anderen de metamorfose van mijn klant kunnen opmerken”.

-ejBilZxIkOqhnmPy_-BHw.jpg