Ook Montenegrijnen zijn solidair met Turkije

Veel kritiek was er op de selectieve aandacht op terreuraanslagen. Waar veel westerse landen, zelfs Arabische landen bereid waren solidair te zijn met westerse landen, ontbrak die solidariteit bij terreuraanslagen in Turkije.
Turks.nl Redactie

Eergisteren bleek Bosnië de enige te zijn die bereid was solidair te zijn met Turkije. Maar nu blijkt ook een andere voormalige provincie van het Ottomaans Rijk solidariteit te tonen met Turkije, namelijk Montenegro.

De Mehmet Fatih Madrassa (een Islamitische leerschool) liet een gigantische Turkse vlag schijnen op hun gebouw om solidariteit te tonen met Turkije en de Turkse slachtoffers van terreur.

Het zou een besluit zijn van de Islamitische Organisatie van Montenegro. Ze zouden Turkije willen steunen. Het land werd afgelopen weken zwaar getroffen door terreur. De terreurbewegingen PKK en ISIS pleegden meerdere aanslagen die voor tientallen burgerdoden zorgden.

De voorzitter van de Islamitische Organisatie liet in een interview met persbureau Anatolia weten dat ze hiermee wilden laten zien dat ze altijd naast Turkije staan.

  • Loading...