Opa wil begraven worden met Turkse auto

By | Algemeen

De 83-jarige Celil Gülen uit Bilecik is dol op zijn auto Tofaş Murat 124, een Turks automerk. Het model Murat 124 wordt ook wel eens Hacı Murat genoemd. De theorieën over de oorsprong van deze bijnaam lopen uiteen.

De auto komt uit 1975 en bestaat volledig uit originele onderdelen. Gülen kocht de auto op 22 jaar geleden. Hij heeft zijn kleinkinderen laten beloven dat als hij te overlijden komt, hij naar zijn begrafenisgebed in de moskee zal worden gebracht op zijn Hacı Murat: “Ik wil mijn laatste reis met mijn auto maken”.

De opa wast zijn auto dag en nacht en ziet de auto als zijn beste vriend. Hij zet dan ook geen prijs op zijn auto. Er zouden veel mensen geweest zijn die de auto hebben willen kopen, maar hij wees ze af. Hij denkt er niet aan om de auto te verkopen.

Gülen zou 26 jaar lang hebben gewerkt als chauffeur. Hij ging daarna met pensioen. “22 jaar geleden kocht ik de Murat 124 van een kennis. Ik heb de nodige kosten gemaakt, nadat ik het kocht. Alle auto’s die ik gebruik zijn spilinterschoon. Dat was ook zo op mijn werkplek. Het is een goede vriend van me.

Ik laat ‘m nooit buiten, ik zet ‘m altijd in de garage, zodat niemand ‘m kan krassen, zodat niemand ‘m kan beschadigen. Ik maak ‘m altijd zelf schoon, ik laat het nooit een ander doen. In het eerste jaar dat ik de auto had gekocht, liet ik het verven naar groen. Sindsdien heb ik het nooit meer geverfd. Ik was de auto altijd met water, nooit met chemische middelen als was. Met water kan ik de auto laten schitteren.

 • Tarkan koopt huis voor zijn dochter

  Tarkan heeft een nieuw huis gekocht in Istanbul voor zijn...

  Harvard-academicus de mist in bij eerste vraag

  Een Turkse academicus die werkt als onderzoeker bij...

  Sibel Kekilli: ik word gediscrimineerd

  Na Özil, klaagt ook de bekende Duits-Turkse actrice Sibel...

  Zware straf voor Canan Karatay

  De bekende Turkse dokter Canan Karatay wordt gestraft om...

  Nederlandse actrice is nieuwe gezicht Turkish Airlines

  In de nabije toekomst zien we een Nederlandse naam als het...

  Ceceli geboycot door Turkse media

  De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...