Oud-doelman nationaal elftal gearresteerd op verdenking lidmaatschap FETÖ

Turks.nl Redactie

Oud-doelman van het Turks nationaal elftal, Ömer Çatkıç, is door de rechter doorgestuurd naar de gevangenis. Op verdenking van lidmaatschap van de terroristische sekte FETÖ is hij gearresteerd.

Çatkıç is vooral bekend als oud-doelman bij Antalyaspor, daar speelde hij van 2008 tot en met zijn pensioen in 2012. Ook heeft hij 19 interlands op zijn naam staan.

https://twitter.com/ITTIHATHABER/status/902168501984604161

Çatkıç werd opgepakt, omdat hij de app ByLock gebruikte. Die applicatie werd gebruikt door leden van de FETÖ-sekte om in het geheim te communiceren met elkaar.

Nadien is gebleken dat Çatkıç is opgepakt na verklaringen van voetballer Bekir İrtegün, die ook met dezelfde verdenking gevangen zit.

De oud-doelman zou de app ByLock op 1 september 2014 hebben gedownload. Daarnaast zou hij na de oproep van sekteleider Gülen 1 miljoen dollar hebben overgemaakt naar een rekening op de FETÖ-bank Bank Asya.

İrtegün zou een lijst van 10 à 15 personen hebben gegeven aan de politie van FETÖ-sekteleden in de sportwereld. Die namen worden nu stuk voor stuk opgepakt.