Ouders noemen kind ‘evet’ vanwege referendum

Turks.nl Redactie

Familie Çelik uit Diyarbakır besloot hun nieuwgeboren dochter ‘Evet’, Turks voor ‘ja’, te noemen. De opmerkelijke keuze heeft alles te maken met het aankomend referendum voor een nieuwe grondwet.Mustafa Çelik, voor de wet getrouwd met Songül Çelik, maar in de praktijk met nog twee andere vrouwen, is zó een groot voorstander van een nieuwe grondwet, dat hij zelfs zijn nieuwgeboren dochter ‘Evet’ (ja) noemde.

Şükrü Sayar, districtsvoorzitter van AKP, gaf een goudmuntje als kraamcadeau en bracht een bezoek aan baby Evet. Sayar zou erg tevreden zijn over de keuze. De vader zou het gedaan hebben, omdat hij enorm fan is van president Erdoğan en ‘ja’ zal stemmen op het referendum. Daarnaast vraagt hij iedereen ‘ja’ te stemmen en vraagt de president om werk. Baby Evet is zijn achtste kind van 3 vrouwen.

De keuze zou zijn gemaakt met instemming van de moeder. Volgens de ouders waren de reacties vooral positief. Zij denken ook dat de naam in de toekomst geen problemen zal opleveren. ”Dit zal een mooie herinnering blijven”, aldus de vader. De moeder beweert zelfs dat zij aanvankelijk kwam met het idee: ”Toen ik voorstelde om ons kind ‘Evet’ te noemen, reageerde mijn echtgenoot positief. We hebben deze naam gezet voor Tayyip Erdoğan. Vroeger hadden we geen water of wegen in ons dorp. Nu hebben we stromend water thuis. Daarom zeggen wij ‘ja’!

De reacties op het internet, waren zoals gewoonlijk hilarisch. Zoals deze:

https://www.youtube.com/watch?v=oq4lcMbatNw