Parijs? Dit is Cizre!

Turks.nl Redactie

Bijna nergens werd zo hard gevochten tegen de PKK als in Cizre. Daarom stond de stad al lang bekend als oorlogsgebied bij veel Turken. Nu lijkt het tegendeel bewezen.Cizre is een stad in het uiterste zuidoosten in Turkije. Veel Turken kennen de stad van het nieuws. In de stad woedde er afgelopen jaar hevige strijd tussen de Turkse strijdkrachten en terroristen van de PKK.

Enkele maanden terug werd de burgemeester van de stad afgezet door de overheid, vanwege terreurbanden. De vervanger, Ahmet Adanur, werd aangesteld door Erdoğan. Terwijl overlijdensberichten van militairen afnemen, neemt het imago van de stad toe. Het lijkt net Parijs!

De drukste straat van Cizre werd opgeleukt onder het ‘Gezonde Straat-project’. De straat werd afgesloten voor verkeer en er kwam een pad in het midden. Het project is zo goed als afgerond. Aan beide kanten van het pad zullen bloemen en banken worden neergezet.

Daarnaast zullen zonneschermen, die open en dicht kunnen, worden geplaatst. De verlichting is al geïnstalleerd, waardoor de straat er prachtig uitziet.

  • Loading...